Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chèvre chaud - gratinerad getost

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den här rätten hade jag som förrätt på nyårsafton, och den blev väldigt uppskattad. Den var dessutom väldig lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme.
  2. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getostskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
  3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg, ca 4-5 minuter.
  4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
  5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • melonia 31 januari 2012

    Detta låter supergott! Måste testa!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.