Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chiang mai nudlar

 
Skriv ut

Hokkien nudlar kallas även för Fukkien nudlar eller Singapore nudlar. Dessa tjocka gula och gummiartade vetenudlar kokas i olja innan de förpackas. De behöver inte förberedas innan de används. Stek i wok eller lägg i soppor eller sallader. Förvaras i kylskåp

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nudlarna kokas livligt i vatten i en wok eller gryta i 2-3 min eller tills de är mjuka men ändå spänstiga.
  2. Häll av vattnet och håll dem varma. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna tills den är mycket varm.
  3. Lägg i schalottenlök, vitlök, chili och currypasta.
  4. Stek i stark värme. Lägg kyckling eller fläsk i woken i två omgångar och stek varje omgång i tre minuter eller tills köttet skiftar färg.
  5. Lägg tillbaks allt kött i woken . Tillsätt morot, fisksås och farinsocker, koka upp.
  6. Fördela nudlarna i serveringsskålar tillsammans med kycklingen/fläskblandingen och salladslöken.
  7. Lägg korianderblad överst och servera omdelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.