Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mai Tai, den klassiska cocktailen

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Enligt uppgift uppfanns denna drink redan 1944 på restaurangkedjan Traders Vic´s i Kalifornien och ska innehålla citrusfrukt, mörk rom, sockerlag och Apricot Brandy

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll citrussaften i en shaker. Lägg 6 istärningar i en fryspåse och förslut. Vira in fryspåsen med isen i en handduk. Lägg det på skärbrädan och krossa isen genom att slå med en hammare. Lägg iskrosset i frysen.
  2. Lägg resterande 6 isbitar i shakern och fyll på med rom, sockerlag och Apricot Brandy. Pressa i en klyfta lime. Skaka!
  3. Häll den krossade isen i ett glas och slå på drinkblandningen ur shakern. Garnera gärna med ett spett med frukter som cocktailkörsbär, kumquat, carambola och en myntakvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.