Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladälskarens dröm

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Detta bakverk med mandelbotten, chokladtryffel och chokladmousse smakar ljuvligt och är enkelt att göra. Kylningen gör nämligen halva jobbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mandelskorpor, smör och socker i en mixer och mixa till en fin smuldeg.
  2. Pressa ner smuldegen i en osmord springform som är 22 cm i diameter. Förgrädda sex minuter och låt svalna.
  3. Gör chokladtryffeln. Smält den mörka chokladen i grädden över ett vattenbad. Rör ner äggulorna och värm upp under omrörning tills krämen tjocknar. Häll fyllningen i pajformen och låt stå kallt i en-två timmar.
  4. Gör chokladmoussen. Smält den ljusa blockchokladen i mikron på medeleffekt en-två minuter. Rör om efter halva tiden. Rör ner äggulorna och låt sedan chokladblandningen svalna något.
  5. Vispa grädden tills mjuk och krämig. Rör ner chokladen i grädden, lite i taget, och rör moussen luftig. Häll moussen i formen och låt stå kallt ytterligare två timmar.
  6. Vispa grädden till garneringen och fördela grädden i ett tjockt lager över kakan. Strö sedan över chokladflagor eller chokladströssel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.