Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladälskarens dröm

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Den här sortens chokladrika kakor brukar i USA kallas för "death by chocolate". Alla chokladälskare skulle ge vad som helst för att få testa den här kakan ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj en springform, ca 25 cm i diameter, och spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen. Smält chokladen med smör och vatten. Vispa ner socker och vaniljsocker och låt chokladsmeten svalna.
  2. Blanda bakpulver, mjöl och bikarbonat. Separera äggen. Vispa ner äggulorna i den kalla chokladsmeten. Vänd ner mjölblandningen och gräddfilen i chokladsmeten.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitevispet i chokladsmeten. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan 50-60 minuter eller tills den har höjt sig och börjat släppa lite från kanten. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna. Diska ur formen. Skär kakan i tre lika höga bottnar.
  5. Smält den mörka chokladen med smöret och rör ner hälften av whiskyn. Låt krämen tjockna tills den blir bredbar. Droppa resten av whiskyn över de skurna bottnarna. Smält den vita chokladen på svag värme och bred den tunt över de tre bottnarna. Lägg den nedersta bottnen i formen. Bred över hälften av fyllningen, lägg på nästa botten och bred ut resten av fyllningen ovanpå. Lägg till sist på den översta bottnen med den vita chokladsidan nedåt. Ställ tårtan i kylen 1 timme.
  6. Lossa tårtan från formen och ställ den på ett fat. Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull. Häll den varma grädden över chokladen.
  7. Låt stå ett par minuter utan att röra i den och vispa sedan ihop glasyren. Den ska vara mjuk och glansig. Häll glasyren över tårtan och låt den rinna ner runt sidorna. Låt glasyren stelna i rumstemperatur. Strö över lite dekorationssocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.