Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladälskarens dröm

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Namnet säger allt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en 2 – liters form med löstagbar botten. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smält blockchokladen och smör i en tjockbottnad kastrull på svag värme.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner den något avsvalnande chokladsmeten i ägg och sockerblandningen.
  4. Vänd ner mjölet med varlig hand så att smeten blir slät. Rör man för häftigt sjunker smeten ihop.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ugn 12 – 15 min. Kakan skall inte ha stelnat helt.
  6. Servera kakan mes vispgrädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.