Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppad iskokos

 
Skriv ut

Som praliner, men inte alls svåra att göra. Bara fyra ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 40 bitar
  2. Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Sikta i florsocker och vänd ner kokosen.
  3. Pudra en form, ca 15x20 cm med florsocker. Bred ut massan i foormen. Pressa till den lätt, så att ytan är jämn. Sätt på ett lock eller plasta in formen och ställ den i kylen i ca 12 timmar.
  4. Väand upp massan på en skärbräda och skär i bitar med en lätt oljad vass kniv.
  5. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa ena kanten av bitarna i choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna kylen.
  6. Förvara iskokosen svalt i en tät burk. Om man varvar godiset i burken, lägg ett bakplåtspapper mellan lagren för att undvika att de klibbar ihop.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.