Som praliner, men inte alls svåra att göra. Bara fyra ingredienser.
Instruktioner
- Ger 40 bitar
- Häll den kondenserade mjölken i en bunke. Sikta i florsocker och vänd ner kokosen.
- Pudra en form, ca 15x20 cm med florsocker. Bred ut massan i foormen. Pressa till den lätt, så att ytan är jämn. Sätt på ett lock eller plasta in formen och ställ den i kylen i ca 12 timmar.
- Väand upp massan på en skärbräda och skär i bitar med en lätt oljad vass kniv.
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa ena kanten av bitarna i choklad. Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt stelna kylen.
- Förvara iskokosen svalt i en tät burk. Om man varvar godiset i burken, lägg ett bakplåtspapper mellan lagren för att undvika att de klibbar ihop.
Publicerat den
19 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar