Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladdoppade havrebollar

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Kalasgoda och extra lyxiga havrebollar med en touch av kokos, doppade i mörk choklad och rullade i chokladströssel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop havregryn och smör i en bunke. Tillsätt kokos, vaniljsocker, kakao, florsocker och kaffe. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig och formbar. Tillsätt vatten vid behov.
  2. Rulla runda bollar i önskad storlek. Låt dem stå i frysen i ca 30 minuter. Chokladen stelnar snabbare om bollarna är nedkylda.
  3. Doppa havrebollarna i den smälta chokladen. Rulla dem i chokladströssel och lägg dem på ett bakplåtspapper för att stelna. Förvara bollarna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.