Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfyllda lingonmuffins

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Choklad och lingon ihop? Hm! Jag ska i varje fall prova dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 215°C. Blanda ägg, mjöl, strösocker, vanillinsocker och bakpulver i en bunke. Rör ihop det med en sked.
  2. Häll sedan i mjölken och filen, blanda tills du fått en jämn smet, och blanda därefter i lingonsylten, antingen 1 3/4 msk, eller efter egen smak. Rör återigen ihop allt, och tillsätt margarinet.
  3. Ta de 6 rutorna blockchoklad, och dela dom på diagonalen, så att det blir två bitar istället för en stor.
  4. Nu kan det vara bra att vara två. Häll smeten i muffinsformarna, helst i en muffinsplåt. Fyll dom till hälften, och lägg ner en chokladbit. Fyll på till 3/4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.