Choklad och lingon ihop? Hm! Jag ska i varje fall prova dem.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 215°C. Blanda ägg, mjöl, strösocker, vanillinsocker och bakpulver i en bunke. Rör ihop det med en sked.
- Häll sedan i mjölken och filen, blanda tills du fått en jämn smet, och blanda därefter i lingonsylten, antingen 1 3/4 msk, eller efter egen smak. Rör återigen ihop allt, och tillsätt margarinet.
- Ta de 6 rutorna blockchoklad, och dela dom på diagonalen, så att det blir två bitar istället för en stor.
- Nu kan det vara bra att vara två. Häll smeten i muffinsformarna, helst i en muffinsplåt. Fyll dom till hälften, och lägg ner en chokladbit. Fyll på till 3/4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
Publicerat den
5 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar