Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladjitterbugg

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Jitterbugg som smakar choklad är Anna Adéns variant på det kända, men kanske bortglömda bakverket. Lite kladdigt och tålamodsprövande att göra dem riktigt små men det lönar sig – de blir ack så goda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sikta mjöl och kakao. Blanda med smör, socker och äggula. Svep in i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme.
  2. Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa till ett tjockt krämigt ”raklödder”. Gör man det över sjudande vattenbad blir skummet segare och mera hållbart.
  3. Kavla ut degen mellan plastfolie eller bakplåtspapper, till en rektangulär platta.
  4. Bred över marängsmeten och rulla samman som en rulltårta. Rulla in i plastfolie och låt vila ca 15 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175°.
  5. Skär degen med vass kniv i centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 10 – 12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.