Jitterbugg som smakar choklad är Anna Adéns variant på det kända, men kanske bortglömda bakverket. Lite kladdigt och tålamodsprövande att göra dem riktigt små men det lönar sig – de blir ack så goda!
Instruktioner
- Sikta mjöl och kakao. Blanda med smör, socker och äggula. Svep in i plastfolie och låt vila i kylen minst 1 timme.
- Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt vispa till ett tjockt krämigt ”raklödder”. Gör man det över sjudande vattenbad blir skummet segare och mera hållbart.
- Kavla ut degen mellan plastfolie eller bakplåtspapper, till en rektangulär platta.
- Bred över marängsmeten och rulla samman som en rulltårta. Rulla in i plastfolie och låt vila ca 15 minuter i kylen. Sätt ugnen på 175°.
- Skär degen med vass kniv i centimetertjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 10 – 12 minuter.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar