Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmazariner

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Underbara bakelser som är mycket enkla att göra. Kakorna går att frysa och kan även ätas frysta.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Mixa eller mal mandeln först, gärna medmatberedare eller en mixer. Häll mandeln i en bunke. Mixa kexen och häll därefter dem över mandeln. Häll sedan i sockret och smält smör. Rör sist ner äggen med en sked. Rör ihop allt till en jämn smet. Klicka ut smeten i mazarinformar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Låt kakorna kallna under bakduk Smält blockchokladen vattenbad och pensla på chokladen på kakorna. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.