Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsorbet

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En sorbet för chokladälskaren! Servera gärna vaniljglass till.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp 5 dl vatten i en kastrull, häll i kakao och socker och rör om. Låt sjuda lätt i 20 min. Bryt chokladen i mindre bitar och rör i tillsammans med ytterligare 2 dl hett vatten. Låt svalna och häll över i en plastlåda och ställ ifrysen. Rör om 3-4 gånger när de håller på att frysa för att undvika iskristaller. Alternativt kan man använda en glassmaskin. Låt sedan frysa så länge som det behövs. Ta fram ur frysen en stund innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.