Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsorbet med apelsinlikör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När en söt frestelse serveras på detta sätt frestas alla våra sinnen. Perfekt efter en mäktig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp ½ liter vatten i en kastrull och rör ner sockret. Låt koka 5 minuter utan lock. Hacka blockchokladen fint och sikta kakaon.
  2. Ta sockerlagen från plattan och rör ner choklad, kakao och snabbkaffepulver. Blanda väl och låt svalna. Vispa därefter ner crème fraîche och rör till sist ner likören.
  3. Passera chokladmassan genom en fin sil. Häll antingen över massan i en glassmaskin eller häll upp den i en grund form och ställ in den i frysen. Frys cirka tre timmar. Ta ut formen en gång i timmen och rör om i sorbeten.
  4. Gör kulor med hjälp av en matsked eller en glasskopa. Lägg upp i serveringsglas eller på tallrikar. Garnera med mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.