När en söt frestelse serveras på detta sätt frestas alla våra sinnen. Perfekt efter en mäktig middag.
Instruktioner
- Koka upp ½ liter vatten i en kastrull och rör ner sockret. Låt koka 5 minuter utan lock. Hacka blockchokladen fint och sikta kakaon.
- Ta sockerlagen från plattan och rör ner choklad, kakao och snabbkaffepulver. Blanda väl och låt svalna. Vispa därefter ner crème fraîche och rör till sist ner likören.
- Passera chokladmassan genom en fin sil. Häll antingen över massan i en glassmaskin eller häll upp den i en grund form och ställ in den i frysen. Frys cirka tre timmar. Ta ut formen en gång i timmen och rör om i sorbeten.
- Gör kulor med hjälp av en matsked eller en glasskopa. Lägg upp i serveringsglas eller på tallrikar. Garnera med mynta.
Publicerat den
30 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar