Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En otroligt god "kaka" som påminner en aning om munkar. Så goda att de smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull eller fritös.
  2. Koka upp vatten, salt, socker och smör. Rör sedan i mjölet. Rör tills degen släpper från kanterna. Ta då hjälp av en elvisp och vispa i äggen ett i taget. Nu ska degen gå att spritsa med kaksprits eller med spritspåse. Är den för tjock kan du ta i lite mer vatten.
  3. Fritering: Spritsa i churrosen direkt i den varma oljan. Spritsa i några churros i taget. De är lagom friterade när de är gyllenbruna, ta då upp dem och strö socker över. Ringla gärna sirap eller nutella över churrosen. Bör ätas när de är nyfriterade.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • LatinaMiia 10 juli 2011

    Ååååh va gott!!! Så typiskt chilenskt :) De här ska jag verkligen göra nån dag :) Me vispgrädde o sylt till MUUMS, tack för receptet :D

  • Bintoberra 31 juli 2011

    åååh herrejävlar vad ja blev sugen på att göra de, tack! nu får man hoppas att man lyckas med det

  • cuddly96 29 augusti 2011

    Kanon gott med kanelsocker på! :)

  • EdChrisGustav 8 november 2011

    Hej tack för receptet :) har du möjligtvis skype, facebook eller msn?

  • EdChrisGustav 8 november 2011

    Vi behöver hjälp med våra Churros

  • gladher 3 november 2012

    Blev otroligt goda!!! Jag har provat flera churrosrecept, men detta är klart bäst!!! Florsocker på är en kanongott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.