Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronrulltårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Belöna favoritgästerna med denna imponerande men ändå enkla rulltårta fylld med citronkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna ca 30x20 cm med bakplåtspapper och smörj pappret med matfett.
  2. Vispa äggulor och ½ dl strösocker med elvisp i en skål till en tjock porös smet. Vispa ner citronsaft och vaniljsocker. Blanda ner mjölet.
  3. Vispa äggvitorna i en annan skål till hårt skum. Vispa ner resterande strösocker. Vänd ner äggvitan i smeten. Häll smeten i långpannan och baka 15 minuter i ugnen tills den känns torr med en provsticka.
  4. Blanda färskost med gräddfil och socker i en matberedare. Smaksätt med citron.
  5. Häll florsockret på en ren handduk och vänd upp kakan på handduken. Ta bort smörpappret. Börja på långsidan och rulla ihop kakan tillsammans med handduken. Placera kakan med skarven nedåt på ett ugnsgaller. Låt svalna. Rulla upp kakan och bred på citronkrämen. Lämna 2½ cm av kanten fri. Rulla ihop kakan utan handduk och skär den i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.