Citron, mandel och maräng. Mmmm....
Instruktioner
- Hacka samman smör, socker, mjöl och salt. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ i kylskåpet 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skålla och skala mandeln. Riv citronskalet av två citroner och pressa en citron. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mandel, citronskal och citronsaft.(Spara 1 tsk citronsaft till marängen) Fördela smeten i pajskalet.
- Grädda i nedre delan av ugnen ca 25 min.
- Vispa vitorna tillsammans med salt och citronsaft till riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fartsatt vispning. Bred marängen toppigt över tarten.
- Sänk värmen till 200 grader, grädda ytterligare ca 6 min tills marängen fått fin färg.
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar