Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontarte

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Citron, mandel och maräng. Mmmm....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman smör, socker, mjöl och salt. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ i kylskåpet 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Skålla och skala mandeln. Riv citronskalet av två citroner och pressa en citron. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, mandel, citronskal och citronsaft.(Spara 1 tsk citronsaft till marängen) Fördela smeten i pajskalet.
  3. Grädda i nedre delan av ugnen ca 25 min.
  4. Vispa vitorna tillsammans med salt och citronsaft till riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fartsatt vispning. Bred marängen toppigt över tarten.
  5. Sänk värmen till 200 grader, grädda ytterligare ca 6 min tills marängen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.