Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria citrontartes

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Citron i bakverk är verkligen magisk. Det blir så fräscht och så gott! Dessa pajer är helt underbara. Jag gör dem i mazarinformar, men vilken liten lätt avtagbar form som helst fungerar alldeles utmärkt! Lemon curd går att ersätta med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela smöret i mjölet och rör därefter ner äggulan. Tryck ihop allt till en deg. Är den torr, tillsätt lite vatten. Låt vila svalt i 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Tryck ut degen i formarna och grädda skalen i ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
  4. Rör ihop den kondenserade mjölken med äggulorna och tillsätt citronjuicen. Droppa i färgen, lite i taget, för att hitta "rätt" gul ton. Häll smeten i skalen och ta bort eventuella bubblor med en sked.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt pajerna svalna och garnera med lemon curd, en klick vispad grädde och några färska citronskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.