Citron i bakverk är verkligen magisk. Det blir så fräscht och så gott! Dessa pajer är helt underbara.
Jag gör dem i mazarinformar, men vilken liten lätt avtagbar form som helst fungerar alldeles utmärkt! Lemon curd går att ersätta med vispad grädde.
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela smöret i mjölet och rör därefter ner äggulan. Tryck ihop allt till en deg. Är den torr, tillsätt lite vatten. Låt vila svalt i 15 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tryck ut degen i formarna och grädda skalen i ugnen i ca 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader.
- Rör ihop den kondenserade mjölken med äggulorna och tillsätt citronjuicen. Droppa i färgen, lite i taget, för att hitta "rätt" gul ton. Häll smeten i skalen och ta bort eventuella bubblor med en sked.
- Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt pajerna svalna och garnera med lemon curd, en klick vispad grädde och några färska citronskivor.
Publicerat den
22 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar