Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontarte med hallon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En härlig dessert! Smälter i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda vetemjöl och smör i en matberedare till stora smulor. Tillsätt kallt vatten så degen går ihop. Ta upp degen och knåda den lätt.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform med den. Nagga med en gaffel och ställ formen kallt, gärna i frysen, i 10 minuter.
  4. Grädda pajskalet i 20 minuter.
  5. Vispa upp äggen lätt. Rör ner socker, grädde och citronjuice.
  6. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i ca 20 minuter eller tills fyllningen stannat. Kyl pajen.
  7. Spritsa ev på maräng
  8. Maräng:
  9. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt koka till 122°C (använd digital termometer).
  10. Vispa äggvitor, socker och citronjuice med elvisp i en väl rengjord bunke. Vispa till ett fast skum.
  11. Tillsätt den varma sockerlagen under fortsatt vispning. Vispa ca 10 minuter, tills marängen svalnat.
  12. Vid servering: Spritsa eller skeda den ätfärdiga marängen över pajen. För att få färg på marängen, sätt pajen i ugnen på grill 250°C i ca 1 minut eller använd en gasolbrännare.
  13. Dekorera med hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Wienna 7 juli 2009

    Hej! Detta receptet hade jag tänkt prova ikväll, men dessvärre så förstår jag inte riktigt hur marängen skall göras. Jag har gjort maränger många gånger - men bara på ägg och socker. Hjälp!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.