Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrus och kycklingsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mat att njuta av i solen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Ta bort skinn och ben från kycklingfiléerna. Riv gult skal av citronen.
  3. Häll hälften av oljan i en ugnsfast form. Lägg i filéerna. Ringla över resten av oljan. Strö över rivet citronskal. Salta, peppra. Sätt in i ugnen i 30 minuter.
  4. Koka bulgur i vatten med kycklingfond enligt anvisning på förpackning. Låt svalna.
  5. Häll bort bönspad och skölj bönorna i vatten. Skala och hacka lök. Blanda bönor med bulgur, sallat, basilika och lök i en bunke. Pressa citronsaft över.
  6. Skiva kyckling och lägg över. Ringla över lite olivolja. Smaka av med salt.
  7. Garnera gärna med några hallon som ger extra smak av sommar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.