En annorlunda, god och saftig kaka med cocosmjölk. Passar fint med glass eller frukt!
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Smörj en sockerkaksform och täck med ströbröd eller grahamsmjöl.
- Rör samman cocosmjölk och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöler, bakpulver och 1 dl cocosflingor i en bunke och rör ner i smeten.
- Slå i formen och baka av i 175 grader i 50-60 minuter. Känn med en sticka när kakan stannat.
- Stjälp upp den varma kakan på galler och täck ytan med grovhackad choklad. När chokladen smält penslar eller brer du ut den och dekorerar genom att strössla på 1/2 dl cocosflingor.
- Kakan smakar bra ljummen, men vinner i smak om den vilar i kyl över natten. Servera i tunna skivor.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar