Jag brukar för det mesta ha curry till kyckling men det var riktigt gott att även ha det till kalv.
Roligt att variera sig.
Instruktioner
- Koka potatisen, pressa den och håll den varm.
- Skölj tomaterna, halvera och kärna ur och ta samtidigt bort stjälkfästena. Skär fruktköttet i små tärningar. Skala löken och skär även den i små tärningar. Skölj persiljan, skaka av vattnet, knipsa av bladen och hacka smått.
- Rör yoghurten smidig i en skål, rör ner tomat och löktärningarna och hälften av den hackade persiljan, smaksätt med salt, peppar, koriander och citronsaft. Täck yoghurten och ställ den kallt.
- Koka upp buljongen i en kastrull. Skölj kalvfilén, torka av den och skär i tunna skivor. Gnid in köttskivorna med curry, lägg dem i köttbuljongen och låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
- Ta upp köttet och lägg upp på tallrikar med tomatyoghurten. salta och peppra, strö över resten av persiljan och servera pressad potatis till.
Publicerat den
29 april 2009
Skriv kommentar