Med färdig fryst smördeg gör du lätt den här bakelsen fylld med en kräm smaksatt med vanilj, citron och kanel.
Smakar gott tillsammans med färska bär och frukter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Lägg ut smördegsplattorna så att de tinar. Gör under tiden fyllningen.
- Blanda vatten, socker, kanel, ituklippt vaniljstång och citronskal i en kastrull och koka upp. Låt sjuda ca 3 min.
- Vispa samman äggulor, mjölk, vetemjöl och majsstärkelse.
Vispa ner det i kastrullen med sockerblandningen. Koka försiktigt upp under konstant vispning. Så fort den första kokbubblan syns, ta av från värmen och sila upp krämen genom en finmaskig sil.
- Kavla ut smördegsplattorna lite grann så att det går att täcka 4 mazarinformar på varje platta. Klä formarna med smördeg. Fyll dem med kräm. Strö på mandelspån och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
- Pudra över florsocker och servera dem gärna ljumma med färska bär eller frukt.
Publicerat den
4 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar