Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dessertbakelse

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Med färdig fryst smördeg gör du lätt den här bakelsen fylld med en kräm smaksatt med vanilj, citron och kanel. Smakar gott tillsammans med färska bär och frukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg ut smördegsplattorna så att de tinar. Gör under tiden fyllningen.
  3. Blanda vatten, socker, kanel, ituklippt vaniljstång och citronskal i en kastrull och koka upp. Låt sjuda ca 3 min.
  4. Vispa samman äggulor, mjölk, vetemjöl och majsstärkelse. Vispa ner det i kastrullen med sockerblandningen. Koka försiktigt upp under konstant vispning. Så fort den första kokbubblan syns, ta av från värmen och sila upp krämen genom en finmaskig sil.
  5. Kavla ut smördegsplattorna lite grann så att det går att täcka 4 mazarinformar på varje platta. Klä formarna med smördeg. Fyll dem med kräm. Strö på mandelspån och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  6. Pudra över florsocker och servera dem gärna ljumma med färska bär eller frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.