Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eggs Benedicte

 
Skriv ut

Brunch! En äggrätt perfekt att servera vid exempelvis brunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra hollandaisesåsen genom att smälta smöret och låt det svalna en stund.
  2. Vispa äggulorna kraftigt och vatten i en annan kastrull och ställ sedan ner den i ett vattenbad. Fortsätt vispa tills den börjar tjockna lite.
  3. Ta kastrullen ur vattenbadet och vispa ner det smälta smöret (ej bottensatsen) i en tunn stråle. Vispa hela tiden tills såsen är tjock och porös. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg ett lock på kastrullen och håll den ljummen tills servering.
  4. Äggen: för att pochera äggen, koka upp vatten och ättiksprit i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda.
  5. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet.
  6. Låt ägget sjuda i 2-3 min eller tills äggvitan har stelnat. Ta försiktigt upp ägget med en hålslev. Lägg åt sidan.
  7. Stek skinkan på medelvärme tills den är lite knaprig. Låt rinna av. Rosta brödet. Lägg 2 skinkskivor på varje bröd och sedan ett ägg.
  8. Häll på hollandaisesås på varje bröd och avsluta med att garnera med lite hackad gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.