Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Endive i kycklinggrytan.

 
Skriv ut

Endive håller formen och håller formen och behåller sin karakteristiska smak i grytor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela, salta och peppra kycklingen. Skala och dela löken. Bryn kycklingbitarna och löken i hälften av oljan på medelstark värme så att de får vacker färg, det tar ca 3 min.
  2. Smula över buljongtärningen och rör om.
  3. Tillsätt aprikoserna och stek 3-5 min under lock, rör om då och då.
  4. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Lägg i endiveklyftorna och stek dem tills de är guldgula, ca 2 min på varje sida. Lägg över dem i kycklinggrytan. Ringla över apelsinsaften och låt alltsammans sjuda ca 10-15 min under lock. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
  5. Garnera med finrivet apelsinskal och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.