- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Smaskigt och lättlagat i storkok. Variera? Här kör jag med örtkryddor, men varför inte testa någon indisk variant - färsk ingefära, garam masala, curry osv...
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök och bryn sakta i en stor gryta. Skär kycklingen i "grytbitar" och bryn parallellt i en panna. Dela paprikorna och zucchinin och lägg i grytan med löken (dra upp plattan samtidigt så det blir lite fart). Olivolja på zucchinin.
- Krydda kycklingbitarna medan de får färg med peppar från kvarnen. När kycklingen fått färg runtom lägg ner den i grytan. Häll samtidigt i krossade tomater och créme fraiche. Rör runt och låt det puttra en 3-4 minuter.
- Skiva champinjonerna och stek dem på hög värme i torr panna ett par minuter. Vänd ner dem i grytan.
Hacka örterna fint och rör ned dem. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris & lite grön sallad.
Publicerat den
8 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
så gott! och perfekt att spara och plocka fram senare.
Smakade smaskens! Följde receptet så mycket mitt kylskåp tillät. Rekomenderas starkt.
Gott! Och enkelt.
Mycket gott. Och mycket mat blir det :). Kommer definitivt att göras igen. Tack.
god rätt