Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Espressomousse

(1 kommentar)  
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Trevligt att göra moussen i små espressokoppar eller moccakoppar

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda 1 ½ dl av vispgrädden, kaffepulver, socker och äggulorna i en kastrull. 2. Sjud på svag värme och vispa tills det blir krämigt och tjocknar. Låt den inte koka. 3. Ta bort från värmen. Hacka chokladen grovt och rör ner. 4. Rör tills den smält.
  2. Låt svalna.
  3. 5. Vispa resten av grädden styv. 6. Vänd ner den avsvalnade krämen och rör om tills den blir slät. 7. Fördela i små koppar och ställ kallt ett par timmar.
  4. Garnera med kaffeböna och pudra över kakao vid servering

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wanderoy 10 oktober 2008

    den där lät riktigt god. den ska jag testa idag!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.