Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eva´s Saffranskaka

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

Detta är verkligen en favorit kaka. Denna är numera ett måste på mitt bord när det är jul. Den står där bland frukt, godis och nötter. Den är verkligen uppskattad. Håller sig fin hela julen. Jag längtar till jul...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en slät rund form ca 24 cm i diameter. Smält matfett och låt svalna.
  2. Stöt saffran i en mortel, gärna med en sockerbit. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, matfett och mjölk.
  3. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter i 175 °.
  4. Sikta över florsocker när kakan skall serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.