Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsfylld jalapeno

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Alla sinnen vaknar när du sätter tänderna i de här färsfyllda chilifrukterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Stek fläskfärsen 6-8 minuter i en stor teflonstekpanna. Smula den under tiden med en gaffel, tills den inte längre är rosa.
  2. Ta av stekpannan från värmen. Kärna ur och finhacka tomaten. Rör ner tomat, 2 dl ost, chiliflingor, salt och spiskummin.
  3. Halvera och kärna ur chilifrukterna. Skär sedan bort kärnhusens fästen. Fördela fläskfärsen i chilifrukterna och lägg dem trångt i en ugnsfast form.
  4. Fördela fefferoniskivor över köttfärsen på varje chilifrukt. Strö över resten av osten. Täck över formen med aluminiumfolie och ugnsbaka 20-25 minuter tills chilifrukterna är genomvarma och osten har smält. Strö koriander och rödlök över. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.