Instruktioner
Sätt på ugnen på högsta värme.
Skölj och dela auberginerna på längden. Gröp ur innanmätet, och ställ skalen i en form i ugnen. Glöm inte att passa dem så de inte bränns! Skär innanmätet i små bitar.
Stek köttfärsen i en gryta tillsammans med auberginbitarna.
Häll över tomaterna. Låt bli varmt igen. Ha i bönorna, sambal oelek, pesto och kryddor. Vänd försiktigt så inte bönorna går sönder.
Hacka vitlöken smått. Dra köttfärsröran av plattan och ha i rödlöken och vitlöken, vänd runt. Sätt på grillen i ugnen.
Ös upp köttfärsen i auberginskalen, fyll dem med råge. Strö rikligt med riven ost över.
Ställ in i ugnen några minuter tills osten smält.
Servera med en fräsch sallad och bröd
Mycket gott! För att göra fyllningen lite mer smakrik kryddade jag med oxfond, extra Sambal oelek, vitlök och soltorkade tomater. Den här rätten kommer jag att göra flera gånger.