Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas köttfärsgratinerade aubergine

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott på "kvällskvisten".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela auberginerna på längden. Gröpa ur en del av köttet. Lämna ca 1 cm kött kvar runt kanterna. Fräs färs och rödlök. Tillsätt tomattärningarna. Smaka av med Sambal oelek, salt och peppar.
  2. Skär auberginerkötter i tärningar. Salta lätt och låt dem rinna av i en sil. Fräs i lite olja och blanda i färsen. Smaka av och rör ner hälften av osten. Fyll aubergineskalen med färsröran och strö på resten av osten. Gratinera i 250 grader i 15-20 min. Servera med sallad..

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • superh 16 april 2008

    Helt ok vardagsmat. Har inte så mkt erfarenhet av aubergine och tyckte att den var ganska smaklös, men köttfärsröran vad god. Jag tillsatte lite riven morot, tomatpuré, vitlök och turkisk yoghurt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.