Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsfylld portabellasvamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Portabella är en italiensk champinjon, en extra stor skogschampinjon. Stora hattar som är goda att fylla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs hackad lök och vitlök i lite smör.Tillsätt färsen, stek den smulig och låt den få lite färg.
  2. Tillsätt vin, chilisås, ketchup, kalvfond, lagerblad, salt och peppar.
  3. Koka ihop till en fast röra, tillsätt crème fraichen och koka en stund till. Smaka av och ställ åt sidan.
  4. Stek de hackade svampfötterna i smör tills ev vätska kokat in. Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Tillsätt soja.
  5. Sjud på svag värme i fem minuter och smaka av med salt och peppar.
  6. Smörj en gratängform med smör. Fördela färsen i svamphattarna och toppa med riven ost.
  7. Gratinera i 225º i ca 20 minuter.
  8. Servera med svampsåsen, ris och en sallad.
  9. Tips: För att få mer plats för färsen så brukar jag försiktigt skrapa bort lamellerna dvs skivorna på hattarnas undersida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.