Portabella är en italiensk champinjon, en extra stor skogschampinjon. Stora hattar som är goda att fylla.
Instruktioner
- Fräs hackad lök och vitlök i lite smör.Tillsätt färsen, stek den smulig och låt den få lite färg.
- Tillsätt vin, chilisås, ketchup, kalvfond, lagerblad, salt och peppar.
- Koka ihop till en fast röra, tillsätt crème fraichen och koka en stund till. Smaka av och ställ åt sidan.
- Stek de hackade svampfötterna i smör tills ev vätska kokat in. Strö över mjölet och späd med mjölk och grädde. Tillsätt soja.
- Sjud på svag värme i fem minuter och smaka av med salt och peppar.
- Smörj en gratängform med smör. Fördela färsen i svamphattarna och toppa med riven ost.
- Gratinera i 225º i ca 20 minuter.
- Servera med svampsåsen, ris och en sallad.
- Tips:
För att få mer plats för färsen så brukar jag försiktigt skrapa bort lamellerna dvs skivorna på hattarnas undersida.
Publicerat den
1 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar