Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Faraos köttfärscigarrer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

All färs kan bli variationsrika rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Värm en stekpanna och häll i smör. Bryn köttfärs, lök och vitlök och tillsätt sedan tomater, vatten och kanel. Låt koka tills såsen är simmig och det mesta av vattnet dunstat. Plocka bort kanelstången. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält olivolja och smör till ett oljesmör.
  3. Halvtina filodegen och rulla försiktigt ut den. Lägg två ark på varandra, dela i sex remsor och pensla med oljesmör. Lägg lite av fyllningen längst med långsida på varje remsa, vik in kortsidorna och rulla ihop till avlånga cigarrer. Pensla rullarna med oljesmöret, strö över svarta sesamfrön och placera i en ugnsfast form. Grädda i ca 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.