Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festtårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Lax och skaldjur är alltid fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödskivorna och lägg tre skivor som botten. Bred osten över dem och täck med tre nya brödskivor på andra ledden.
  2. Rör samman majonnäs med crème fraiche. Tärna laxen och rör ner den i majonnäsröran. Bred fyllningen över brödskivorna och strö över finhackad dill. Täck med ytterligare nya brödskivor på samma ledd som de första.
  3. Rör samman majonnäs, crème fraiche och stenbitsrom. Bred det över brödskivorna. Skala och hacka äggen. Fördela ägghacket ovanpå. Täck med de sista brödskivorna parallellt med andra lagret.
  4. Skala räkorna. Bred majonnäs över och runtom hela tårtan. Täck kanterna med tärnad gurka och garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.
  5. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Born61 22 februari 2010

    Denna smörgåstårta gjorde jag till min svärfars flyttkalas. Den fick högt betyg av oss alla. Jag hade i en burk krossad ananas också, eftersom jag en gång beställde en tårta med just ananas i och det tyckte vi alla var så gott, så det ville jag själv också prova. Det kommer jag nog också att fortsätta att ha i. Helt klart en 5:a från oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.