Stor festtårta som ger 20 bitar!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och sikta ner växelvis med vattnet. Häll smeten i stor, bröad form, 28 centimeter i diameter. Grädda i 175 grader i cirka 60 minuter eller tills den släpper kanterna. Lägg över bakplåtspapper om den blir mörk och inte är färdiggräddad.
- Skär tårtbottnar med en tunn kniv när kakan kallnat.
Lägg mosade jordgubbar på första botten, dubbel sats vaniljkräm fin och bra på nästa botten, en tredjedel av vispgrädden samt jordgubbsmos på nästa botten och sedan sista botten som ett lock.
- Bred grädde över och runtom kanterna och garnera med jordgubbar. Vid garnering med gelé eller inlagd frukt täcks tårtan först med ett tunt lager grädde som ett skyddande lager för att fukt inte ska tränga igenom. Går bra att frysa med fyllning men garneras först vid servering.
Publicerat den
24 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar