En god tårta med sockerkaksbottnar och fylld med jordgubbar och vispad grädde blir en härlig festtårta. På ytan en vaniljsmörkräm och flagad rostad mandel.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Tillsätt vetemjöl och mandel. Häll smeten i en smord 2½-litersform och grädda i 175° ca 40 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Lossa den färsiktigt och stjälp upp den. Dela den i två bottnar.
- Vispa grädden till hårt skum.
- Vaniljsmörkräm:
Rör smör och florsocker riktigt ljust och poröst. Blanda äggula, potatismjöl, socker och mjölk i en tjockbottnad
kastrull. Låt krämen sjuda upp och tjockna. Vispa hela tiden, krämen får inte koka. Ta krämen från värmen och vispa den kall. Tillsätt vaniljsocker.
- Rör ned vaniljkrämen i smörblandningen litet i sänder. Rör kraftigt hela tiden.
- Lägg en tårtbotten på ett runt fat. Lägg på jordgubbar och bananer och täck med grädden. Kläm samman bottnarna lätt - lägg ev på en lätt tyngd. Låt tårtan stå ca 30 minuter.
- Bred över vaniljsmörkrämen. Sikta över florsocker och strö på mandel. Låt tårtan stå kallt tills den ska serveras.
Publicerat den
22 maj 2011
Liknande recept
Skriv kommentar