Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fina aprikosgifflar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Små, läckra gifflar med aprikos och mandel passar perfekt på kaffekalaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 225 grader
  2. Smula ner jästen i en skål. Värm grädden till knappt 37 grader. Tillsätt salt, socker, ägg och äggula. Blanda i hälften av mjölet. Rör i smöret klickvis. Ta i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek 45-60 minuter.
  4. Fyllning: Rör ihop smör, mandelspån, socker och marmelad. Hacka aprikoserna och rör i dem.
  5. Dela degen i två delar. Kavla ut en rund platta, ca 30 cm i diameter, av varje. Dela varje i 8 snibbar. Lägg en klick fyllning på varje och rulla samman till gifflar från långsidan. Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  6. Pensling och garnering: Pensla med med lätt uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.