Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frijoles

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddstarka svarta bönor

Ingredienser

Instruktioner

Skölj bönorna och blötlägg dem i nytt vatten över natten. Häll av blötläggningsvattnet, lägg bönorna i en kastrull och häll på vatten tills det precis täcker bönorna. Tillsätt chilipepparn och en tredjedel av vardera margarinet, viklöken och löken. Rör om och koka ca 11?2 timme eller tills bönorna är mjuka (tillsätt mera vatten om det behövs). Smält det kvarvarande margarinet i en stekpanna och fräs återstoden av löken och vitlöken till de är mjuka och genomskinliga men inte brynts. Tillsätt tomaterna och rör om väl. Koka ytterligare 5 minuter. Rör ihop bönorna och tomatblandningen - en del av bönorna ska mosas i processen. Koka tillsammans i ca 10 minuter och servera sedan med råris eller tortillas. 

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.