En riktig festrätt att imponera med.
Instruktioner
- Blanda samtliga ingredienser utom äggvitan till frityrsmeten. Vispa till en jämn smet och låt den stå och svälla medan du skalar räkorna. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner den försiktigt i smeten. Rör inte i onödan. Detta för att räkorna ska få ett så frasigt skal som möjligt.
- Hetta upp oljan till ca 180 grader eller tills en liten vit brödtärning snabbt får gyllenbrun färg. Ett annat tecken på att oljan är uppe i rätt temperatur är när du kan skymta en tendens till små rökslingor.
- Fritering: Blanda räkorna i frityrsmeten och släpp ner dem försiktigt en och en i oljan. Lägg inte i för många åt gången, då klumpar de lätt ihop sig och oljan kyls ner. Fritera därför i två eller tre omgångar och låt räkorna rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
- Gör Rhode Islandssåsen: Blanda majonnäs med tomatpuré, sherry, vitlökspulver, salt och tabasco. Rör till en slät sås och blanda slutligen i gräddfil.
- Avsluta med att fritera persiljan som måste vara torr eller väl avrunnen samt utan grova stjälkar. Släpp försiktigt ner en näve persilja åt gången i den heta oljan och fritera några sekunder tills den får en mörkgrön färg. Servera räkorna så nyfriterade som möjligt med sina tillbehör.
Publicerat den
21 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar