Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterade räkor med Rhode Islandsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig festrätt att imponera med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samtliga ingredienser utom äggvitan till frityrsmeten. Vispa till en jämn smet och låt den stå och svälla medan du skalar räkorna. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner den försiktigt i smeten. Rör inte i onödan. Detta för att räkorna ska få ett så frasigt skal som möjligt.
  2. Hetta upp oljan till ca 180 grader eller tills en liten vit brödtärning snabbt får gyllenbrun färg. Ett annat tecken på att oljan är uppe i rätt temperatur är när du kan skymta en tendens till små rökslingor.
  3. Fritering: Blanda räkorna i frityrsmeten och släpp ner dem försiktigt en och en i oljan. Lägg inte i för många åt gången, då klumpar de lätt ihop sig och oljan kyls ner. Fritera därför i två eller tre omgångar och låt räkorna rinna av på dubbelvikt hushållspapper.
  4. Gör Rhode Islandssåsen: Blanda majonnäs med tomatpuré, sherry, vitlökspulver, salt och tabasco. Rör till en slät sås och blanda slutligen i gräddfil.
  5. Avsluta med att fritera persiljan som måste vara torr eller väl avrunnen samt utan grova stjälkar. Släpp försiktigt ner en näve persilja åt gången i den heta oljan och fritera några sekunder tills den får en mörkgrön färg. Servera räkorna så nyfriterade som möjligt med sina tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.