Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktsallad med habanero

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En annorlunda fruktsallad som får gästerna att häpna. Den starka habanerochilin ger mer smak än hetta tillsammans med det fylliga muscovadosockret. Mangosorbet är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lag: Blanda socker, vatten, ituklippt vaniljstång och habanero i en kastrull. Värm tills sockret löst sig och låt lagen sedan kallna.
  2. Skär ut kärnan ur mangon och skär bort skalet. Skär fruktköttet i bitar. Skär fikonen i klyftor. Skala och skär kiwin i bitar. Ansa physalis och dela dem. Blanda alltsammans i en skål och gröp ur passionsfrukterna.
  3. Skrapa ner vaniljkornen ur stången i lagen och häll lagen över fruktsalladen. Låt stå kallt till servering. Lägg en kula mangosorbet i varje portion.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.