Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glöggmys - Pumpafrökola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Tänd alla ljus och bjud hem vännerna på lätt-lagat glöggkalas med både salt och sött. Nötig och knaprig kola, med små läckra pumpakärnor i. Näring per kola. 82 kcal 1 g fett, 2 g protein, 7 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad gryta. Rör om väl med träsked och låt massan koka sakta ca 1 timme. Se till så att massan inte bränner fast vid kanterna.
  2. Gör ett kulprov genom att droppa en tesked av massan i kallt vatten och rulla en kula. När kulan känns seg och ”spjärnar emot” är den klar. Du kan också använda termometer och koka till 110°.
  3. Blanda kolan med pumpafröna. Häll upp i en väloljad form med bakplåtspapper i botten. Låt stelna.
  4. Skär upp kolan i fyrkanter med vass kniv. Svep gärna in kolorna i cellofan eller smörpapper, eftersom de lätt klibbar ihop. Förvara svalt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 3 oktober 2008

    Laddade upp fel bild, försöker ändra går inget bra ikväll.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.