Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad blomkål med kabanoss

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och bryt blomkålshuvudet i buketter. Förväll buketterna i lättsaltat vatten i en gryta ca 5 min. Låt blomkålen rinna av, men spar 2 dl av kokvattnet. Koka upp kokvattnet i en kastrull tillsammans med grädde. Red med maizenaredning. Smaka av med senap, dragon, salt och peppar.
  2. Lägg blomkålen i en ugnssäker form och häll såsen över. Strö över riven ost. Gratinera i 250°C, ca 10 min. Skär kabanossenkorven i tunna skivor. Fräs korven hastigt i het stekpanna. Strö korven över gratängen och servera med bröd och skivad gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.