Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fransk löksoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Löksoppan går utmärkt att förbereda dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka all lök grovt. Hetta upp olja i en panna och fräs all lök försiktigt tills de är lätt brynta. Späd med vit vin och låt koka in,1-2 minuter. Tillsätt den utspädda buljonenen, lagerblad, svartpeppar, timjan och salt.
  2. Låt soppan sjuda på svag värme i cirka 30 min.
  3. Rosta lantbrödet, hacka i mindre bittar. Häll soppan i ugnssäkra skållar och lägg på brödbitar och riven ost (t ex Gruyéreost).
  4. Gratinera cirka 10 min i ugn. Servera genast, garnera med färsk timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.