Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad hummerrulle

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Matig rulltårta med hummer och krämig ostfyllning är en utmärkt lösning att bjuda på något lyxigt men ändå enkelt att göra. Rulltårtan kan förberedas tidigare på dagen, sen är den enkel att gratinera strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret. Vispa i mjölet och späd med grädde och mjölk. Koka på svag värme under omrörning, ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör i äggulor och bakpulver. Låt smeten svalna lite. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner i smeten.
  3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Vicka upp bottnen på en ny plåt med bakplåtspapper. Dra av papperet som den bakats på. Låt kallna under en plåt.
  4. Fyllning: Klyv hummern. Knäck klorna. Skär hummerköttet i små bitar. Blanda ihop resten av ingredienserna till en kräm. Bred ostkrämen över bottnen. Fördela hummerköttet över. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven ner.
  5. Vid servering: Sätt ugnen på 275 grader.
  6. Strö över riven ost över rullen. Gratinera i mitten av ugnen tills rullen har fått fin färg, 6-10 minuter. Låt svalna lite och skär eventuellt rullen i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.