Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad kotlettrad

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lättlagad stek som kan förberedas i god tid och bara gratineras med en härlig svampsås strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda kotlettraden och lägg den i en ugnssäker form. Stick in en kötttermometer och ställ in i nedre delen av ugnen i 175 gr. Häll lite vatten i formen efter en stund. Stek tills termometern visar 70 gr, det tar ca 1 timme.
  2. Sås: Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken tills den är genomskinlig.
  3. Ansa och skiva svampen. Låt svampen fräsa med tills all vätska har kokat in . Lägg över i en kastrull och strö över mjöl. Rör om och tillsätt buljong och grädde. Låt såsen sjuda några minuter.
  4. Sila sedan ner skyn från steken, ca ½ dl, blanda i gräslök och smaka av med salt och peppar. Koka upp och dra kastrullen från värmen och rör ner osten.
  5. Höj ugnstemperaturen till 225 gr. Skär kotlettraden i 1-1½ cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över tomathacket men spara lite till garnering. Häll över såsen och gratinera i övre delen av ugnen tills ytan har fått fin färg, 5-10 minuter.
  6. Garnera med hackade tomater och gräslök. Servering: Ugnsstekt klyftpotatis Sockerärter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.