- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lättlagad stek som kan förberedas i god tid och bara gratineras med en härlig svampsås strax före servering.
Instruktioner
- Krydda kotlettraden och lägg den i en ugnssäker form. Stick in en kötttermometer och ställ in i nedre delen av ugnen i 175 gr. Häll lite vatten i formen efter en stund. Stek tills termometern visar 70 gr, det tar ca 1 timme.
- Sås: Skala och finhacka löken. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken tills den är genomskinlig.
- Ansa och skiva svampen. Låt svampen fräsa med tills all vätska har kokat in . Lägg över i en kastrull och strö över mjöl. Rör om och tillsätt buljong och grädde. Låt såsen sjuda några minuter.
- Sila sedan ner skyn från steken, ca ½ dl, blanda i gräslök och smaka av med salt och peppar. Koka upp och dra kastrullen från värmen och rör ner osten.
- Höj ugnstemperaturen till 225 gr. Skär kotlettraden i 1-1½ cm tjocka skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Strö över tomathacket men spara lite till garnering. Häll över såsen och gratinera i övre delen av ugnen tills ytan har fått fin färg, 5-10 minuter.
- Garnera med hackade tomater och gräslök.
Servering:
Ugnsstekt klyftpotatis
Sockerärter
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar