Instruktioner
Sätt ugnen på 250°.
Bryt loss stammarna från portabellosvamparna.
Lägg portabellohattarna i en stor ugnsform (ca 25×25 cm). Ringla över 1 msk olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
Finhacka portabellostammarna och lök.
Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna, pressa i 1 vitlöksklyfta, tillsätt löken, svamphacket, basilika, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Fräs på medelvärme i 3 minuter.
Halvera körsbärstomater. Skär mozzarella i skivor och broccoli i buketter.
Ta ut svamphattarna ur ugnen.
Fördela lökblandningen, hälften av körsbärstomaterna och all mozzarella på svampen.
Lägg broccolin runtom, ringla över 1 msk olivolja på broccolin och stek i ugnen i 15 minuter.
Skölj matvete och machesallad. Tärna paprika. Blanda 2 msk olivolja, balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i ett djupt fat.
Blanda ner matvetet, salladen, paprikan och resten av körsbärstomaterna.
Hetta upp 1 msk olivolja i stekpannan. Tillsätt ströbröd, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och paprikapulver.
Stek på medelhög värme i 2 minuter.
Strö brödsmulorna över svamparna och servera med matvetesalladen.