Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade svampplättar

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

I svamptid, när tiden är knapp, är det här en av mina räddningsplankor. Jag använder nämligen färdiga plättar. Passar utmärkt som förrätt eller enkel middag. Välj vilken svamp du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ansa svampen och skär den i bitar om de är stora. Hacka löken. Fräs alltsammans i smör tills vätskan kokat bort. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner persiljan.
  3. Fördela fräset på plättarna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 minuter tills osten smält och börjat få färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.