Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillsnitzel med prästostbullar

 
Skriv ut

Goda, matiga bröd till både grillbuffén och picknicken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grilla grillschnitzlarna ca 4 minuter per sida.
  2. Prästostbullar: Smula jästen i en bunke. Häll på fingervarmt 37 grader vatten. Rör tills jästen har löst sig. Häll i salt, honung, olja och ett ägg; rör runt. Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg, ca 7 minuter i maskin eller 12 minuter för hand. Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på pesto och strö över den rivna osten. Rulla ihop till två rullar från långsidan och skär varje rulle i 10 bitar som läggs i stora bullformar.
  5. Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter. Pensla med det uppvispade ägget och strö över lite flingsalt och pumpakärnor.
  6. Stick in en oliv i varje bulle. Grädda i 8-10 minuter. Servera bullarna lätt ljumna.
  7. Mango/Lime sås: Blanda ingredienserna och smaka av. Låt mogna i kyl 30 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.