Goda, matiga bröd till både grillbuffén och picknicken.
Instruktioner
- Grilla grillschnitzlarna ca 4 minuter per sida.
- Prästostbullar:
Smula jästen i en bunke.
Häll på fingervarmt 37 grader vatten.
Rör tills jästen har löst sig.
Häll i salt, honung, olja och ett ägg; rör runt.
Blanda i mjölet lite i taget och knåda till en smidig deg, ca 7 minuter i maskin eller 12 minuter för hand.
Låt degen jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt.
Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på pesto och strö över den rivna osten.
Rulla ihop till två rullar från långsidan och skär varje rulle i 10 bitar som läggs i stora bullformar.
- Låt jäsa övertäckt i ytterligare 30 minuter.
Pensla med det uppvispade ägget och strö över lite flingsalt och pumpakärnor.
- Stick in en oliv i varje bulle.
Grädda i 8-10 minuter.
Servera bullarna lätt ljumna.
- Mango/Lime sås:
Blanda ingredienserna och smaka av.
Låt mogna i kyl 30 minuter.
Publicerat den
30 december 2011
Skriv kommentar