Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guinneschokladpudding med limeskum

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Vansinnigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered ugnen, Puddingen skall gräddas i vattenbad för bästa resultat. Ställ serveringsformarna det skall serveras ur i en långpanna eller annan ugnsfast form och fyll på med vatten runt formarna. Ta bort formarna och sätt in pannan i ugnen på 150 grader.
  2. Separera 5 ägg i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält choklad och smör i ett vattenbad, rör i guinness när allt smält och rör till en slät massa. Rör ut äggulorna i massan. Låt massan styvna något över vattenbad under ständig omrörning.
  3. Ta massan från värmen, sikta ner florsockret under omrörning och vänd snabbt ner äggvitorna. Var försiktig så att inte för mycket luft slås ur blandningen.
  4. Häll upp i serveringsformarna och ställ dem i vattenbadet i ugnen. Total tid i ugnen30-35 minuter.
  5. Medan puddingen står i ugnen är det dags att blanda till limeskummet. Lägg äggulor, pressad lime och kondenserad mjölk i mixer och mixa det ordentligt. När puddingen är färdig hälls lagom med limeskum ovanpå så att det liknar en skumkrona. Njut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.