Läcker gul och len soppa med knapriga brödsticks och pepparrotskräm.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär brödet i stavar. Pensla med olja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är knapriga.
- Skala och strimla lök och fänkål. Skala och skär gulbetorna i tunna skivor. Fräs lök och fänkål i smör i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt betor och fräs 5 minuter.
- Tillsätt 1 liter vatten, fond, timjan och äppelcidervinäger.
Låt koka under lock tills allt blivit mjukt. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.
- Rör ihop kesella, pepparrot, salt och peppar.
- Servera soppan med pepparrotskräm, rågbrödssticks. Toppa med finhackad rödlök och gräslök.
Publicerat den
20 september 2012
Skriv kommentar