Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gulbetssoppa med rågbrödssticks

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker gul och len soppa med knapriga brödsticks och pepparrotskräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär brödet i stavar. Pensla med olja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter, tills de fått fin färg och är knapriga.
  3. Skala och strimla lök och fänkål. Skala och skär gulbetorna i tunna skivor. Fräs lök och fänkål i smör i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt betor och fräs 5 minuter.
  4. Tillsätt 1 liter vatten, fond, timjan och äppelcidervinäger. Låt koka under lock tills allt blivit mjukt. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.
  5. Rör ihop kesella, pepparrot, salt och peppar.
  6. Servera soppan med pepparrotskräm, rågbrödssticks. Toppa med finhackad rödlök och gräslök.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.