Otäcka, knapriga häxfingrar som smakar underbart med dippen av "blod" (hallonsås).
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär smöret i kuber. Släng ner i en matberedare tillsammans med vetemjöl, socker, salt och majsstärkelse. Mixa snabbt ihop till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa några sekunder till. Skrapa ur degen och tryck ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
- Dela degen i mindre bitar och rulla ut till fingerstora längder. Se på dina egna fingrar och pressa in små jack där det passar. Tryck fast mandelflagor som naglar. Grädda häxfingrarna i 15 minuter eller tills de börjar få lätt med färg. Ta ut och låt svalna. Måla sedan mandelnaglarna med grön karamellfärg.
- Mixa ihop samtliga ingredienser till hallonsåsen med hjälp av en stavmixer. Passera genom en sil.
- Servera som dipp tillsammans med häxfingrarna.
Publicerat den
12 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar