Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Häxfingrar med mandelnaglar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Otäcka, knapriga häxfingrar som smakar underbart med dippen av "blod" (hallonsås).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär smöret i kuber. Släng ner i en matberedare tillsammans med vetemjöl, socker, salt och majsstärkelse. Mixa snabbt ihop till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa några sekunder till. Skrapa ur degen och tryck ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i 30 minuter.
  3. Dela degen i mindre bitar och rulla ut till fingerstora längder. Se på dina egna fingrar och pressa in små jack där det passar. Tryck fast mandelflagor som naglar. Grädda häxfingrarna i 15 minuter eller tills de börjar få lätt med färg. Ta ut och låt svalna. Måla sedan mandelnaglarna med grön karamellfärg.
  4. Mixa ihop samtliga ingredienser till hallonsåsen med hjälp av en stavmixer. Passera genom en sil.
  5. Servera som dipp tillsammans med häxfingrarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.